Seniorenpagina

Het seizoen gaat bijna weer beginnen. Ook dit jaar vinden de competitieavonden weer plaats op de maandagavond. De competitieavond start om 19.00 uur. Lubbert van der Laan zal deze avonden weer begeleiden. Hij verzorgt de loting en de puntentelling.
Er kan tot maandagavond 18.30 u.worden opgegeven. Een uur van te voren bellen naar de voetbalkantine of door een kaartje met je naam er op vóór 18.30 uur in de brievenbus (naast de bergruimte) te doen.

Wanneer het aan het einde van het seizoen eerder donker begint te worden, kan er voor worden gekozen om de competitieavond 18.45 uur te laten beginnen. Dit zal dan tijdig door het bestuur bekend worden gemaakt.

Het klaarleggen van de perken, zal ook dit jaar door een klein groepje leden gedaan worden. Na het kaatsen wordt iedereen vriendelijk verzocht zijn eigen perk op te ruimen (blokjes en proppen). Verder willen we dit jaar vragen of een ieder aan het eind van de avond de perken wil klaarleggen voor de jeugdtrainingen.

Competitie avonden senioren 2015

4 mei Woe 6 mei
25 mei Woe 27 mei
27 juli Ivm partij met Goenga
3 augustus
10 augustus
17 augustus
24 augustus
31 augustus
7 september (tevens prijsuitreiking)

PeriodetitelPuntentelling

De puntentelling voor de eindstand van de competitie is als volgt:
Van de 18 competitieavonden die hierboven vermeld staan tellen er 17 mee, dit zijn 34 partijen. Op de competitieavond van 7 september wordt maar 1 partij gekaatst (telt niet mee in de uitslag) en daarna kan in de kantine het seizoen onder het genot van een hapje en een drankje worden geeëvalueerd. Op deze avond vindt ook de prijsuitreiking van de competitie plaats. Van de 34 partijen tellen de 24 beste mee, zodat iedereen de kans heeft om op vakantie te gaan. Maar er het is wel zo dat…, hoe vaker je komt, des te meer punten je verzamelt.

Evenals vorige jaren kan er weer om de periodetitel worden gestreden. De prijzen zullen een kleinigheidje zijn. De periodetitel gaat over de eerste 9 competitieavonden (t/m 29 juni). Alle tot dan toe gekaatste partijen tellen mee. Dus er is geen aftrek van de slechtste partij. De uitreiking van de periodetitel zal na het competitiekaatsen op 30 juni plaatsvinden.
Let op: bij afwezigheid van een prijswinnaar gaat de prijs naar degene die vervolgens  het hoogst in het klassement staat.

De Lytse stuit cup
Ook dit jaar weer een Lytse stuit cup waar om gestreden kan worden. Dit is een wisselbeker die uitgereikt wordt aan de man of vrouw die de meeste punten heeft behaalt op de georganiseerde wedstrijden van de kaatsvereniging. De puntentelling voor deze titel is als volgt:
Een eerste plaats levert 3 punten op, de tweede plaats 2 en de derde plaats en eerste plaats in de verliezersronde 1 punt. Bij gelijk eindigen, geeft de competitiestand de doorslag.

Taken vrijwilligers bij de wedstrijden
Bij elke wedstrijd die komend jaar gehouden zal worden is minimaal 1 bestuurslid aanwezig. Dit bestuurslid heeft de volgende taken:
– Herinneren aangewezen vrijwilligers
– 1 uur voor aanvang aanwezig zijn
– Aansturen veld klaarmaken en opruimen

Het klaarmaken van het veld wordt gedaan door de leden die bij de wedstrijden staan vermeld. De taken van de vrijwilligers zijn:
– 1 uur voor aanvang wedstrijd aanwezig zijn
– Aanmerkblokjes en proppen bij de perken plaatsen
– Bovenpalen plaatsen
– Meten en leggen van de stuiten
– Banken en telegrafen naar het veld brengen

Het bestuur gaat voor het opruimen van het veld de deelnemende leden van onze vereniging en toeschouwers vragen om te helpen met het opruimen van het veld. Wij hopen op uw medewerking.
Bij onduidelijkheden over de taken kunt u contact opnemen met een bestuurslid.