Seniorenpagina

Het seizoen gaat bijna weer beginnen. Ook dit jaar vinden de competitieavonden weer plaats op de maandagavond. De competitieavond start om 19.00 uur. Lubbert van der Laan zal deze avonden weer begeleiden. Hij verzorgt de loting en de puntentelling.
Er kan tot maandagavond 18.30 worden opgegeven. Dit kan door te bellen naar de voetbalkantine of door een kaartje met je naam er op vóór 18.30 uur in de brievenbus (naast de bergruimte) te doen.
Wanneer het aan het einde van het seizoen eerder donker begint te worden, kan er voor worden gekozen om de competitieavond 18.45 uur te laten beginnen. Dit zal dan tijdig door het bestuur bekend worden gemaakt.
Het klaarleggen van de perken, zal ook dit jaar door een klein groepje leden gedaan worden. Na het kaatsen wordt iedereen vriendelijk verzocht zijn eigen perk op te ruimen (blokjes en proppen). Verder willen we dit jaar vragen of een ieder aan het eind van de avond de perken wil klaarleggen voor de jeugdtrainingen.

Competitieavonden senioren 2018

Maandag 30 april
Maandag 7 mei
Maandag 14 mei
Woensdag 23 mei
Maandag 28 mei
Maandag 4 juni
Maandag 11 juni
Maandag 18 juni
Maandag 25 juni
Maandag 2 juli
Maandag 9 juli
Maandag 16 juli
Maandag 23 juli
Maandag 30 juli
Maandag 6 augustus
Maandag 13 augustus
Maandag 20 augustus
Maandag 27 augustus
Maandag 3 september
Maandag 10 september (tevens prijsuitreiking)

Puntentelling

De puntentelling voor de eindstand van de competitie is als volgt:
Van de 19 competitieavonden die hierboven vermeld staan tellen er 17 mee, dit zijn 34 partijen. Op de competitieavond van 10 september wordt maar 1 partij gekaatst (telt niet mee in de uitslag) en daarna kan in de kantine het seizoen onder het genot van een hapje en een drankje worden geëvalueerd. Op deze avond vindt ook de prijsuitreiking van de competitie plaats. Van de 34 partijen tellen de 24 beste mee, zodat iedereen de kans heeft om op vakantie te gaan. Maar er het is wel zo dat…, hoe vaker je komt, des te meer punten je verzamelt.
Periodetitel
Evenals vorige jaren kan er weer om de periodetitel worden gestreden. De prijzen zullen een kleinigheidje zijn. De periodetitel gaat over de eerste 9 competitieavonden (t/m 25 juni). Alle tot dan toe gekaatste partijen tellen mee. Dus er is geen aftrek van de slechtste partij. De uitreiking van de periodetitel zal na het competitiekaatsen op 2 juli plaatsvinden.
Let op: bij afwezigheid van een prijswinnaar gaat de prijs naar degene die vervolgens het hoogst in het klassement staat.

De Lytse stuit cup

Ook dit jaar weer een Lytse stuit cup waar om gestreden kan worden. Dit is een wisselbeker die uitgereikt wordt aan de man of vrouw die de meeste punten heeft behaalt op de georganiseerde wedstrijden van de kaatsvereniging. De puntentelling voor deze titel is als volgt:
Een eerste plaats levert 3 punten op, de tweede plaats 2 en de derde plaats en eerste plaats in de verliezersronde 1 punt. Bij gelijk eindigen, geeft de competitiestand de doorslag.

Taken vrijwilligers bij de wedstrijden

Bij elke wedstrijd die komend jaar gehouden zal worden is minimaal 1 bestuurslid aanwezig. Dit bestuurslid heeft de volgende taken:
– Herinneren aangewezen vrijwilligers
– 1 uur voor aanvang aanwezig zijn
– Aansturen veld klaarmaken en opruimen
Het klaarmaken van het veld wordt gedaan door de leden die bij de wedstrijden staan vermeld. De taken van de vrijwilligers zijn:
– 1 uur voor aanvang wedstrijd aanwezig zijn
– Aanmerkblokjes en proppen bij de perken plaatsen
– Bovenpalen plaatsen
– Meten en leggen van de stuiten
– Banken en telegrafen naar het veld brengen
– Na afloop veld opruimen
De leden die het veld bij wedstrijden klaarmaken na afloop het ook het veld opruimen.